40 éves KIMI RAIKKÖNEN

Október 17-én 40 éves KIMI RAIKKÖNEN finn autóversenyző

Mint szinte valamennyi versenyzőtársa, ő is gokartban ülve szerette meg a száguldás varázsát, tízévesen már versenyzett. Előbb a finn mezőnyben aratott sikereket, majd a skandináv bajnokságokon parádézott, 1999-ben pedig elindult első “igazi” autóversenyén, a Formula-Renault osztályban. Rá egy évre már ő nyerte a brit sorozatot, ezt méltányolva pedig tesztelni hívta a Forma 1-es Sauber istálló.

Amely le is szerződtette pilótának, s 2001-ben mutatkozott be a Forma 1-es világbajnoki mezőnyben. Az első idény végén rögtön a 10. lett, úgyhogy átigazolt a McLarenhez, és tovább lépdelt előre, 2002-ben 6., rá egy évre összetett 2. lett, mindössze két ponttal maradt el a világbajnoktól, Michael Schumachertől. A 2004-es év nem sikerült se neki, se a McLarennek (az autóval volt a baj), de rá egy évre már megint nagyszerűen ment minden, így a végelszámoláskor ismét a dobogó második fokára állhatott fel, ezúttal Fernando Alonso előzte meg. Aztán 2007-ben felért a csúcsra: megnyerte a világbajnokságot.

Jégember, azaz Iceman a beceneve, amely a sisakján is olvasható, s azért kapta, mert a versenyeken nyugodt, nem kapkod, igazi hűvös skandináv. De ez az éghajlat meg is felel neki, hiszen amikor elmenekült hazája adórendszere elől, a fagyos Finnországból nem a napos Monacóba, hanem az alpesi Svájcba tette át a székhelyét. Elsőnek feleségül is egy északi szépséget kért, a 2000-es skandináv szépségkirálynőt vezette oltár elé. 2014-ben váltak el, majd 2016-ban újra megnősült, s szintén egy modellt vett el. Két gyereke van. (Kalendárium Press)

Születésnapjára a Kalendárium Press webáruháza Az ismeretlen Kimi Räikkönen című sikerkönyvet kínálja, 25% kedvezménnyel. 

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.