105 éve született JOE DiMAGGIO

November 25-én 105 éve született JOE DiMAGGIO amerikai baseball-játékos

Sportága történetének egyik legnagyobb alakja volt, sikert sikerre halmozott, az ő nevéhez fűződött például az a rekord, hogy megszakítás nélkül 56 egymást követő meccsen ért el találatot, s többször elnyerte a legjobb játékosnak járó díjat is. Ennek ellenére a kutya sem ismerné a nevét a hazáján kívül, ha 1954-ben nem veszi feleségül minden idők egyik leghíresebb színésznőjét, Marilyn Monroe-t.

Akkoriban mindketten a legnagyobb sztárok közé tartoztak Amerikában, ám amíg Marilyn karrierje csúcsán tündökölt, Joe már visszavonult. Persze, hogy nem illettek össze. Már a nászútjukon elkezdődtek a bajok, Japánba és Koreába mentek, s mindkét helyen rajongók ezrei fogadták Marilynt, Joe-ra viszont rá se hederített senki. Joe egyszerűen irigyelte felesége népszerűségét, s inkább azt szerette volna, ha szexbálvány asszonykája otthon üldögél és ájultan hallgatja az ő történeteit sportsikereiről. Marilyn viszont csillogásra vágyott.

Kezdettől fogva nem jöttek ki egymással, s mikor Joe elment arra a forgatásra, amelyen azt a híres – fényképen is máig ismert – jelenetet vették fel, amikor Marilyn fehér szoknyáját felfújja a szellőzőcsatornából kiáramló levegő, a bámész tömeg hangos tetszésnyilvánításain úgy begurult, hogy a forgatás után alaposan megverte csodaszép feleségét, a színésznőt a sminkesek még egy hét után is alig tudták kameraképes állapotba hozni. Marilyn két hét múlva beadta a válópert, így házasságuk mindössze kilenc hónapig tartott, még abban az évben elváltak, amelyben megesküdtek.

Érdekes módon Marilyn és Joe a válásuk után lettek igazán jóban, a színésznő haláláig barátok maradtak, Joe később is mindig szeretettel beszélt róla, és sosem nősült meg többé. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születési évforduló. Bookmark the permalink.