80 éves TINA TURNER

November 26-án 80 éves TINA TURNER amerikai énekesnő

Rögtön az elején valljuk be, egyáltalán nem biztos, hogy a díva nyolcvanéves, Tina pontos születési dátumát ugyanis jobban őrzik, mint az atomtitkot. Azt viszont nem volt nehéz kideríteni, hogy az apja fekete baptista lelkész, anyja pedig irokéz indián volt, az pedig teljesen közismert, hogy ő az utóbbi évtizedek legnagyobb rocksztárja.

Már a hatvanas években sikerrel koncertezett akkori férjével, Ike Turnerrel, s már akkor olyan híres dalok jelezték képességeit, mint a River Deep Mountain High és a Creedence Clearwater Revival sikerszáma, a Proud Mary. Házassága azonban megromlott – a 2007-ben meghalt Ike sokszor meg is verte -, így azután Tina a hetvenes évek közepén szólókarriert kezdett. Azóta elért sikereit, világslágereit felsorolni is lehetetlen, nyolc Grammy-díjat kapott, beválasztották a rock halhatatlanjai közé, de a legnagyobb szenzáció az, hogy már életében filmet készítettek róla.

Élete különben kész rejtély, leginkább irigyelt fiatalságának titkát kutatják, egyszer meg is kérdezték tőle, és ő meg is válaszolta; nem a fitnesz, nem a diéta, nem a korai lefekvés… hanem a szex! Nem véletlenül választotta egyik nagylemeze címéül, hogy Wildest Dreams, elvégre egy nagymamának is lehetnek vad vágyai, kivált, ha olyan pazarul néz ki mint ő. (Kalendárium Press)

Születésnapjára a Kalendárium Press webáruháza nemrégiben megjelent Életem szerelme című önéletrajzi könyvét kínálja 25% kedvezménnyel.

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.