90 éves CLINT EASTWOOD

Május 31-én 90 éves CLINT EASTWOOD Oscar-díjas amerikai színész és rendező

Ki hinné, hogy a kalandfilmek rettenthetetlen hőse már 90 szál szülinapi gyertya elfújásához veselkedik neki, korát azonban feledtetheti, hogy filmes népszerűsége töretlen.

Egyébként már születésekor a lapok címoldalára került, majdnem öt kilós súllyal született ugyanis, s ez annak idején még szenzációszámba ment. Filmes pályafutása kezdetéig is többször szerepelt a lapokban; egyszer például lezuhant a repülőgépe, de ő a csodával határos módon túlélte a katasztrófát. Így amikorra a makaróni-western atyja, Sergio Leone felfedezte, már sok izgalmat átélt.

Első igazi sikerét az Egy marék dollárért című filmben aratta, majd Leone több filmjében szerepelt; játszott például a Még pár dollárral többért, valamint A jó, a rossz és a csúf című filmben. Ettől kezdve nem volt megállás; Clint előbb színészként lett világszerte ismert és népszerű, majd rendezőként is bemutatkozott, hasonló sikerrel. 1993-ban ért fel a csúcsra, amikor a Nincs bocsánat című filmje elnyerte az Oscar-díjat, ő pedig megkapta a legjobb rendezőnek járó aranyszobrocskát is.

“Hollywood utolsó cowboyá”-nak magánélete már közel sem ilyen sikeres. Háromszor nősült, második felesége, Sandra Locke annak idején 30 millió dollár fájdalomdíj ellenében távozott az életéből. Nincs bocsánat című filmjét különben dühében forgatta. De nem tanult az esetből, hasonlóan pórul járt szegény Frances Fisherrel is. Mindenesetre mai szülinapján nyolc gyermeke köszönti. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.