75 éves DAVID KNIGHTS

Június 28-án 75 éves DAVID KNIGHTS angol rockzenész

Az 1945-ben született basszusgitárosnak ugyan nem volt kulcsszerepe abban, hogy 1967 májusában A Whiter Shade Of Pale című dalnak köszönhetően a Procol Harum együttes berobbant a brit zenei élet élvonalába, de természetesen ő is osztozott a sikerben. A Bach-motívumokon alapuló, igen szép dal magyar fordítása sok élcelődésre ad okot,s valóságos műfordító-verseny alakult a minél pontosabb magyarításra. Mi most egyezzünk meg a Halványnál is fehérebb árnyalat magyar címben. A Procol Harum kiváló zenészekből állt, maga Knights sem volt akárki, az igazi sztárnak mégis Robin Trower gitáros számított, aki csak a programadó dal megszületése után csatlakozott az együtteshez, viszont hamar tovább is állt. Az együttest a hozzáértők “egylemezesnek” könyvelték el, s ebben van is valami, hiszen a Homburg és a Conquistador mellett igazán emlékezetes daluk nem akadt. Volt egy egy kitűnő dupla albumuk, de erről már nem tudtak slágert termelni. Következtek az önismétlések, a zenészcserék, s akiben volt elég spiritusz, az egy idő után önállóan próbálkozott. Így tett David Knights is. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.