55 éves SHANIA TWAIN

Augusztus 28-án 55 éves SHANIA TWAIN kanadai énekesnő

Igazi neve Eileen Regina Edwards, és egy kis indián vér is csörgedezik az ereiben – amint az látszik is. Nem tinédzserként robbant be a country műfajába, s egy kicsit el is üt a stílusa a hagyományos előadóktól. Hangja legkevésbé sem mézes-mázas, hanem igen erőteljes és kellemesen mély fekvésű. A Shania – mint utaltunk rá – felvett név, a közelben élő indián törzs nyelvén olyasmit jelent, hogy “a magam útját járom” – s ez jellemző is rá.

Az éneklés a nyolcvanas évek vége óta a “kenyere” – három testvérével árván maradt, s mivel a kisebbeknek enni kellett adni, beállt énekelni és táncolni egy üdülőhelyre. Első lemeze 1993-ban jelent meg, s nem volt valami nagy durranás. Szerencséjére egyik videoklipjét meglátta Robert Lange producer, akinek még ugyanabban az évben sikerült kipréselni Shaniából még egy lemezt, majd mint aki jól végezte a dolgát, feleségül vette. Az 1995-ös The Woman In Me már határozott karakterről tanúskodott, és tízmillió darabot adtak el belőle. Az énekesnő a nevezetes Díva-koncerten Aretha Franklin, Céline Dion, Mariah Carey és Gloria Estefan mellett sem vallott szégyent. A Come On Over című albuma nagy siker ma is az amerikai lemezpiacon, a két Grammy-t jelentő You’re Still The One is erről a lemezről való. That Don’t Impress Me Much című dala az 1999-es év egyik legnagyobb slágere volt, a Don’t Be Stupid pedig nem sokkal utána lett őrületes siker. Ki ne felejtsük az I’m Gonna Getcha Good című dalt se.

Megjegyzendő még, hogy Shania az utóbbi időben már jóakarattal is alig nevezhető country-énekesnőnek, dalai erotikusak és vérforralóak, külső megjelenésében is inkább szexi adottságait használja ki. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.