Mai évfordulóink – 2020. augusztus 28.

a Kalendárium Press NAPTÁRA – 2020. augusztus 28., péntek

a Nap kél 5.58, nyugszik 19.32 – a Hold kél 17.05, nyugszik 0.33 órakor

mottó: “A rablóbanda és az állam közötti különbség: az igazságosság.” Szent Ágoston

– Ágoston napja. Latin eredetű, az Augustus névből származik, így hívták az ókori Róma első császárát, és utolsó nyári hónapunk is viseli. Az Augustusból aztán Augustinus lett, s ebből alakult ki a magyar Ágoston. Ma Ágost, Gusztáv és Mózes nevű ismerőseinket is köszöntsük!

– Ma van Szent Ágoston emléknapja. A hippói püspök kora egyik legtekintélyesebb férfiúja volt, emlékét pedig a kereszténység egyik legnagyobb filozófusaként is tiszteljük. Híres – magyarul is olvasható – műve a Vallomások. Ő a teológusok védőszentje.

* * * * * Mai évfordulóink * * * * *

– 1590 éve hunyt el SZENT ÁGOSTON püspök. (Bővebben lásd külön posztban!)

* * * * * Boldog születésnapot! * * * * *

– 55 éves SHANIA TWAIN kanadai énekesnő. (Bővebben, zenei illusztrációval lásd külön posztban!)

– 60 éves EMMA SAMMS angol színésznő, az Egy idegen árnyékában, az Egy jenki Artúr király udvarában és a Műhiba című film szereplője, a Dinasztia című filmsorozat közreműködője. Ma ünnepel még:

– JASON PRIESTLEY (1969) kanadai színész, a nálunk is népszerű Beverly Hills 90210 című filmsorozatban Brandon Walsh alakítója.

– DAVID SOUL (1943) amerikai színész, a Kiáltás a vadonban, a Fekete menyasszony és A távcsöves kukkoló című film közreműködője, a Starsky és Hutch című bűnügyi filmsorozat népszerű szőke címszereplője.

– SZILÁGYI TIBOR (1942) színész, az Európa Expressz és az Ámbár tanár úr című film szereplője.

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in Évfordulónaptár. Bookmark the permalink.