55 éves JAMI GERTZ

Október 28-án 55 éves JAMI GERTZ amerikai színésznő

Konszolidált család gyermeke, édesapja egy jólmenő építési vállalkozó, aki nem kapott szívrohamot, amikor lánya közölte vele, hogy előbb fotómodell, majd színésznő lesz, hanem okosan segítette gyermekét céljai elérésében. Meggyőzte például arról, hogy nem elég a szépség, képeznie kell magát, ha nem gyorsan múló sikert akar, és Jami hallgatott is rá. Elmélyült a színjátszás rejtelmeiben, s bár tizennégy évesen már fotózott, csakhamar megnyert egy tehetségkutató versenyt is. Így aztán megkapta első statiszta szerepeit, s csak akkor költözött Chicagóból Los Angelesbe, amikor már szerződés várta a film fővárosában.

Első igazi színészi feladatát 1984-ben kapta, amikor az Alphabet City című filmben egy fiatalkorú prostit alakított. Aztán a tévé következett, s miután szép sikert aratott Michael J. Fox partnereként a hozzánk is eljutott Családi összeütközések című sorozatban, megnyílt az út filmes karrierje előtt. A hazai mozilátogatók is jól ismerhetik, nálunk is vetítették ugyanis például A szerelem Harley Davidsonon érkezik, Renegátok, Az elveszett fiúk, Twister, Imádlak, Mr. Manhattan és Házinyúlra nem lövünk című filmjét. Rendkívül fegyelmezett színész, nem csinál balhékat a forgatásokon, ezért a rendezők nagyon szeretnek vele dolgozni, a producerek viszont kissé hiányolják, hogy körülötte nem történik semmi, jót tenne a reklámnak.

Ő azonban nem keveredik botrányokba, profi színvonalon teszi a dolgát. Tudatosan törekedett rá, hogy ne csak szépségével legyen népszerű, s ennek okát is adta egy sok évvel ezelőtti interjújában: “Ha csak a pucér fenekemet mutogatnám, mit néznének tíz év múlva?” (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.