65 éves BILL GATES

Október 28-án 65 éves BILL GATES amerikai üzletember

A Microsoft elnöke egyszerű kis számítógép-programozóként kezdte, s ma ő a világ leggazdagabb embere. Tanulmányait abbahagyva, 19 évesen alapította kis vállalatát, s a programokat készítő Microsoft öt év alatt a világhírű IBM alvállalkozója lett, ők készítették el a világ legelterjedtebb szoftverét, az MS-DOS operációs rendszert. A hamar nagyvállalattá vált Microsoft 1990-ben rukkolt elő új, saját programjával, a Windows-zal, amely forradalmasította a számítógépipart. Általa lett Gates multimilliomos, a kommunikációs ipar, s ezáltal az emberi kultúra fejlődésének egyik meghatározó alakja.

Akit erőszakos üzletpolitikája és mérhetetlen vagyona miatt az egész világ utál. Tudja ezt ő maga is, ezért mindent megtesz, hogy a róla kialakult képet kedvezőbbé tegye: pár éve például feleségével ötmilliárd (!) dollárt, azaz – ha jól számolunk – egybillió forintot adományozott a nevét viselő alapítványnak; élő ember ennyi pénzt jótékonysági céllal még soha nem szurkolt le. A Gates-alapítványok felfoghatatlan összeggel gazdálkodnak, de van miből adakozni, hiszen Gates magánvagyona tavaly átlépte a 100 milliárd dollárt, amely olyan nagy összeg, hogy forintra nem is lehet átszámolni, a zsebkalkulátorokon nincs annyi hely a számjegyeknek. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.