50 éves NIA LONG

Október 30-án 50 éves NIA LONG amerikai színésznő

A csokibőrű sztár afro-amerikai és trinidadi ősöktől örökölte vonásait, már kislánynak is nagyon bájos volt. És ügyes, kipróbált minden táncot, de tornázott is, azonkívül gitározni tanult, és a színészet is hamar rabul ejtette, még éppen csak serdült, amikor elkezdte a filmezést. Nagy segítségére volt az akkor gyermekszínészként már befutott Todd Bridges édesanyja, aki a megfelelő időben bemutatta a megfelelő embereknek.

Nia első jelentős filmje A Kaliforniába jöttem című sorozat volt, amelyben ugyan két éven át játszott, ám még csak mellékszerepet. A Made in America című filmben már komoly feladatot kapott, mint sokan emlékszünk, ő volt Whoopi Goldberg lánya, aki felkutatja az édesapját, és meg is találja a fehér bőrű Ted Danson személyében. A film világsikere az ő pályafutásának is kellő lendületet adott, azóta tucatnyi népszerű moziban szerepelt, nálunk is ismert például a Gagyi mami, a Brókerarcok, a Tor-túra és a Megérzés, a Harmadik műszak című sorozata pedig többször is tévécsatornán. Neki bizonyára nem kell harmadik műszakot vállalnia, hiszen amellett, hogy színésznőként is népszerű, videoklipek rendezőjeként is jegyzik, Kanye West és Ashanti dalához is csinált már mozgóképes aláfestést, úgyhogy keres eleget.

A férje sem akárki, az NBA minapi remek kosarasa, a Philadelphia 76ers jelenlegi másodedzője, a szintén afro-amerikai Ime Udoka. Két gyereke is van, a nagyobbik éppen húszéves, s éppen abban az évben született, amikor Niát két megtiszteltetés is érte. Az egyik magazin a világ 50 legszebb, egy másik pedig a 2000-es év 10 legszexisebb nője közé választotta. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.