90 éve született ANITA EKBERG

2021. szeptember 29-én 90 éve született ANITA EKBERG svéd színésznő

A szép, szőke lány húszévesen, 1951-ben lett ismert, amikor Miss Svédországgá választották, s felfigyelt rá a különc amerikai filmcézár, Howard Hughes, aki azonnal Hollywoodba hívta. A szerelmes milliomos utasítására azonnal kezelésbe vették, s annak ellenére, hogy Anita bátran visszautasította a szépségsebészek beavatkozását, képei elárasztották a világsajtót, s már azelőtt sztár lett, hogy első filmjét leforgatta volna. Nem is nagyon kár, filmjei ugyanis néhány kivételével nem túl veretes alkotások.

Az egyik azonban a filmtörténet legendás alkotása, Federico Fellini Édes élet című filmje, amelynek főszerepében a római Trevi-kútban fürdőző Anita olyan szexis volt, hogy a leghíresebb férfisztárok egész csapata rohanta le. Ő pedig megcáfolva a skandinávok hidegségét, többek előtt is megnyitotta a szívét – és hálószobája ajtaját -, a teljesség igénye nélkül pár híresség a névsorból: Tyrone Power, Robert Mitchum, Yul Brynner, Frank Sinatra, Gary Cooper, Sean Connery.

Házasságai azonban nem sikerültek, két férje szabályosan elszökött tőle; az egyiket holtan találták egy motelszobában, a másikat pedig ő hitte halottnak, míg évekkel később fel nem tűnt egy dúsgazdag idős hölgy mellett. Az egykori szexbomba 2015-ben hunyt el. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születési évforduló. Bookmark the permalink.