75 éves ARNOLD SCHWARZENEGGER

2022. július 30-án 75 éves ARNOLD SCHWARZENEGGER amerikai színész

Az osztrák származású izompacsirta az alpesi jó levegőn edződött kemény gyerekké, majd szívós munkával – és némi vegyipari segédlettel – a testépítők királya lett, elnyerve a Mr. Univerzum büszke címet. A dagadó muszklik mutogatása azonban nem nyugdíjas elfoglaltság, így a jóképű izompacsirta kitalálta, színésznek áll.

Mivel azonban az osztrák filmgyártás nemigen tudta foglalkoztatni, Hollywoodba ment, ahol büszkén mutogatta a filmeseknek kigyúrt izmait, egyetlen dologról feledkezett meg, hogy egy szót sem tud angolul. Így azután évekig pár szavas szerepekkel kellett beérnie, éppen 35 éves lett, amire úgy megtanulta a nyelvet, hogy főszerepet kaphatott, s a Conan, a barbár című filmjével le is tette a névjegyét a kalandfilmek világában. Hírnevét a Terminátor című filmjével szerezte, s azóta számos kasszasikerű mozi hőse volt, nálunk is népszerű közülük A vörös zsaru, az Ikrek, Az emlékmás, az Ovizsaru, Az utolsó akcióhős és a Junior.

Lassanként aztán azt is bebizonyította, hogy nem üresfejű izomkolosszus, nagyon is helyén van az esze, így primitív vadember kinézete ellenére a legelőkelőbb sznob körökben is kedvelt és elfogadott lett, kivált azután, hogy feleségül vette a néhai Kennedy elnök unokahúgát. Pár éve pedig a politika mezejére lépett, sőt, 2003-ban Kalifornia kormányzójává is megválasztották. 2011-ig látta el közéleti feladatát, azóta ismét színész. (Kalendárium Press)

A képen látható könyv 30% kedvezménnyel rendelhető egy erre a címre írt elektronikus levélben: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap and tagged . Bookmark the permalink.