75 éves GÁLVÖLGYI JÁNOS

2023. május 26-án 75 éves GÁLVÖLGYI JÁNOS színész, komikus

Az utóbbi évtizedek egyik legnépszerűbb sztárját jó pár éve még minden héten láthattuk a Heti hetes című műsorban, és még arra is emlékszünk, hogy gyakran élcelődött azon, hogy Havas Henrik mi minden volt már életében.

Pedig ő sem volt mindig színész, fiatalon fényképészként dolgozott a Révai Nyomdában. 1968-ban parodistaként ismerte meg az ország, amikor megnyerte a Ki mit tud? című vetélkedőt, s még csak ezután került be az egykori Színház- és Filmművészeti Főiskolára. Miután végzett, a Thália Színházba került, az utóbbi évtizedekben pedig leginkább a Madách Színházban és a Játékszínben láthatjuk. Legalábbis akkor, ha színházba megyünk, mert egyébként mindenhol látható, legtöbbet a tévében.

Otthon viszont pasikból van a legkevesebb, felesége két lánnyal ajándékozta meg. De hallhatjuk is, heti műsora van az egyik kereskedelmi rádióban. Híres mondása ugyebár, hogy Szeretem a focit – e címmel könyve is megjelent -, s ez teljes mértékben igaz is. Gyerekfejjel jelentkezett a Fradiba próbajátékra, de elküldték, mire még aznap elment az MTK-hoz, ahová viszont felvették, bár valami nagy karriert nem futott be. Még az első edzéseknél tartott, amikor az öltözőfolyosón összetalálkozott egy híres focistával, s úgy megilletődött, hogy szó szerint hanyattesett szokatlan stoplis cipőjében, és csúnyán beverte a fejét. Később, már színészként időnként megfordult a színészválogatottban is, de aztán “biztonsági okokból” felhagyott a játékkal. De nem a focival, azt követően vérre menő gombfoci csatákat vívott kollégáival.

Mint említettük fentebb, hetente hallható műsora az egyik, csak az interneten követhető rádióban, s onnan is teljesen nyilvánvaló világnézeti elkötelezettsége is. Pár napja rosszul lett az otthonában, és a mentő természetesen nem ment ki érte. De végül a család kórházba vitte, és azóta szerencsére ki is engedték. Jobbulást, és még hosszú életet kívánunk neki! (Kalendárium Press)

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.