60 éves MICHAEL CHIKLIS

2023. augusztus 30-án 60 éves MICHAEL CHIKLIS amerikai színész

Igencsak eltökélt gyerek lehetett, mert a legenda szerint 18 évesen azt mondta a bátyjának: ha egyszer megfilmesítik a Fantasztikus négyest, ő fogja játszani benne Ben Grimmet. “Mindig volt bennem egyfajta fogékonyság és mély vonzódás a történet és különösen Ben Grimm figurája iránt. Kiskölyökként olvastam erről a szerény fickóról, aki ugyanolyan egyszerű, középosztálybeli körülmények között nőtt fel, mint én. Ben sok mindenen ment át, s kiváló pilóta és asztronauta vált belőle.” Hogy tényleg így történt-e, az ma már nem számít, a lényeg az, hogy Michael sok évvel később tényleg megkapta a régen vágyott szerepet.

De előbb még el kellett végeznie a Bostoni Egyetemet, különböző színiiskolákba kellett járnia, New York-ban be kellett kerülnie tévéprodukciókba, majd fel kellett, hogy fedezze a film, néhány kisebb szerep után el kellett játszania a Kemény zsaruk című filmsorozat főszerepét és Golden Globe-díjat kellett kapnia alakításáért, s miután mindezeket elérte és elvégezte, így végül rábízták a Fantasztikus négyes főszerepét: ő lett Ben Grimm, A lény. S ekkor döbbent rá, mit is vállalt. Amikor először vette fel félelmetes jelmezét, a tükörbe nézve megijedt saját magától, az egyes részeken 6-7 centi vastag jelmezben pedig rátört a klausztrofóbia, úgyhogy gyorsan felvette a kapcsolatot a pszichiáterével, aki kibeszélte belőle félelmeit.

De hát így jár az, aki A lény akar lenni, vágyhatott volna klasszikus görög drámák főszerepeire is, annál is inkább, mert ősei a pajkos múltú, buja fűszerillatokkal belengett Leszbosz szigetéről származnak, s ő maga is lelkesen ápolja gyökereit. (Kalendárium Press)

 

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.