60 éves MARISKA HARGITAY

2024. január 23-án 60 éves MARISKA HARGITAY amerikai színésznő

Szépségét volt kitől örökölnie, hiszen édesapját, a magyar származású Mickey Hargitay-t 1955-ben Mr. Universe-é, azaz a világ legszebb férfijává választották, édesanyja pedig a korszak szexszimbóluma, Jayne Mansfield volt. Utóbbi Hollywood egyik legnépszerűbb színésznőjeként sokat segíthetett volna a hasonló pályát választó lányának, ha a kis Mariska hároméves korában autóbalesetben meg nem hal. A tragédia traumaként érte a Mariskát – és két testvérét is persze -, és sokáig nem is akart a nyomdokaiba lépni, félt, hogy őt is elpusztítja a hírnév.

De az egyetemen már az olasz és a francia nyelv mellett drámaelméletet és színészjátszást is tanult, s végül a színészi pálya vonzása erősebb volt félelmeinél. A filmesek pedig tárt karokkal fogadták Jayne Mansfield lányát. Huszonegy évesen forgatta első filmjét, majd inkább tévésorozatokban szerepelt, játszott a Falcon Crestben, az Esküdt ellenségek című sorozatban nyújtott alakítását Golden Globe-díjjal jutalmazták, a Vészhelyzetben pedig ő volt Greene doktor barátnője. Elismert és népszerű színésznő, sztár azonban sosem lesz, mert nem is akar az lenni. Tudatosan törekszik rá, hogy elkerülje az édesanyját beragyogott csillogást, nem nagyon jár partikra, és a magánélete is rendezett volt mindig. Mivel csonka családban nőtt fel, a legfontosabbnak azt tartja – 2006-ban elveszítette édesapját is. 2004-ben férjhez ment, ma is a párjával él, fiúk az idén nagykorú, és van két örökbefogadott gyerekük.

S talán egy pár magyar szóra is megtanítja majd őket, mert ő maga beszél egy kicsit magyarul. Még szép, hiszen szokatlan keresztnevét is magyar nagymamájától kapta. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.