70 éves REVICZKY GÁBOR

Március 28-án 70 éves REVICZKY GÁBOR színész

Történelmi család sarja, egyik őse például Reviczky Albert, aki az Osztrák-Magyar Monarchia egyetlen magyar származású kancellárja volt. De az apukája már nem gróf volt, hanem főmérnök, ám egyszer valamiért megorrolt rá a rendszer, s ezt még szegény gyerekei is megsínylették. Ünnepeltünket például megbuktatták matekból, másik iskolába került, ahol végül ötösre érettségizett belőle. Már akkoriban is kacérkodott a színészettel, de előbb az élet iskolájába kellett beiratkoznia, volt például térmester és deszkaköböző, de meg is érdemelte, a színművészeti felvételijére is horgászásból ment. De szerencsére idővel megkomolyodott kissé, bekerült a színiakadémiára, s az egyik legnépszerűbb színészünk lett belőle.

Színpadi szerepei átfogják a drámairodalmat, Shakespeare-tragédiákban éppúgy kiváló alakításokat nyújt, mint modern darabokban, a nagyközönség azonban leginkább filmjeiből ismeri. Jellegzetes karaktere, a kamera által remekül rögzíthető sajátos arcjátéka miatt főként vígjátékokba hívják, népszerű filmje az Ámbár tanár úr, a Zimmer Feri, a 6:3, a Csinibaba, a valami Amerika, A miniszter félrelép és az Üvegtigris – hogy csak az utóbbi évtizedek terméséből szemezgessünk. Számos népszerű tévésorozatban is szerepet kapott, például a Família Kft-ben, a Kisvárosban, legutóbb pedig A mi kis falunkban.

A tévében egy horgászműsorban is láthattuk, hiszen lelkes horgász, de nem ám amolyan vasárnapi pecás, hanem igazi versenyhorgász, még a halbiológiához és szerves kémiához is ért. Meg az autószereléshez, fiatalon még az is felmerült, hogy gépészmérnök lesz, a szerelő után biztos ami biztos, ma is mindig átnézi a kocsit. És főzni is tud, a halételeken kívül bikalábszár paprikásának is csudájára járnak. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.