18. heti könyvújdonságaink

Jamie McGuire: From here to you – Perzselő menedék

Ára: 3299 helyett 2500 ft

Megrendelhető: itt

Ahogy Darby Dixon a menyasszonyi ruhájában ül egy texasi templom fürdőszobájában, a kezében egy pozitív terhességi tesztet tartva, rájön, hogy hozzámenni a vőlegényéhez élete legrosszabb döntése lenne. Végül úgy dönt, elindul, hogy egy új városban, új névvel kezdje elölről. A lány a coloradói Colorado Springsbe költözik, ahol egy hotelben kezd dolgozni recepciósként. Minden remekül alakul egészen addig, amíg meg nem ismerkedik a jóképű idegennel, Trexszel.

Scott ,,Trex” Trexler tengerészgyalogosként már bejárta a világot. Most új munkája mellett végre lehetősége van rá, hogy visszatérjen az egyetlen helyre, ahol békésen élhetett: Colorado Springsbe.

Darby rögtön vonzódik Trexhez, ami persze kölcsönös, de úgy érzi, semmi esély rá, hogy összekeveredjen egy újabb férfival, akiben nem tud teljesen megbízni – és Trex egész biztosan nem teljesen őszinte vele. És hamar rájönnek, hogy amiről nem tudnak, az nagyon is bánthatja őket.

Jamie McGuire
From here to you – Perzselő menedék
Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 413
ISBN: 9789632619743

— *** —

Fábián Janka: Virágszál

Ára: 3999 helyett 3000 ft

Megrendelhető: itt

Előítéletek, gúzsba kötő konvenciók, rangon aluli szerelmek és két különleges nő, akiknek a sorsa egy életre összefonódik…

1902. újév estéje. Az irgalmasrendi kolostorban megszólal a csengő. Amikor Kornélia nővér, az idős apáca ajtót nyit, egy kis batyut talál a küszöbön…

Urbán Flóra, egy gazdag budai ügyvéd elkényeztetett, önfejű lánya beleszeret a költői álmokat dédelgető, nagyravágyó, jóképű boltossegédbe. Tudja, hogy a házasságba az apja nem egyezne bele, ezért a lány nemtelen eszközökhöz folyamodik. Terve azonban nem válik be, sőt: tragédiák sorozatát indítja el.

Néhány évvel az eset után Flóra igyekszik rendezni az életét, és férjhez megy. A múlt azonban mintha ismételné önmagát: Flóra nevelt fia bejelenti, hogy nősülni készül, és a választottja egy ápolónő. Flóra, aki egykor mindent megtett volna egy egyszerű boltossegédért, most mindent elkövet, hogy megakadályozza a rangon aluli házasságot…

Fábián Janka mesterien szövi a 20. század hajnalán játszódó, szenvedéllyel, túlfűtött érzelmekkel, meglepő fordulatokkal teli romantikus történet szálait. Az először 2010-ben megjelent regényt most új kiadásban veheti kézbe az olvasó.

Fábián Janka
Virágszál
Kiadó: Hungarovox
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 396
ISBN: 9789634336020

— *** —

Rachael Lippincott: Két lépés távolság

Ára: 3299 helyett 2500 ft

Megrendelhető: itt

Nemsokára a mozikban Haley Lu Richardson és a Riverdale dögös bandavezérét játszó Cole Sprouse magával ragadó főszereplésével!

Szerethetsz valakit, akihez sosem érhetsz hozzá?

Stella Grant élete minden pillanatát pontosan megtervezi. Cisztás fibrózissal küzd, és egyedül egy új tüdő adhatna neki egy kicsit hosszabb, könnyebb életet. Mindig szigorúan három lépés távolságot kell tartania más betegektől, és ő nem olyan, aki kockáztatni merne. Egészen addig, amíg be nem toppan az életébe a vad Will Newman, akinek rakoncátlan tincseitől és csodás kék szemétől Stella gyomra azonnal szaltózni kezd. Azonban a fiú éppen az, akitől a lánynak mindenképp távol kéne tartania magát, hiszen már a lehelete is életveszélyes lehet a számára. De mi van, ha a szívük és zsigeri vágyódásuk egyre közelebb húzza őket egymáshoz? Ha csak egy kicsit lefaraghatnának a távolságból… Vajon két lépés tényleg olyan veszélyes lenne, ha egyszer csak így nem törik össze a szívük?

Rachael Lippincott
Két lépés távolság
Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft.
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 270
ISBN: 9789634990635

— *** —

Borsa Brown: Gyalázat és szenvedély

Ára: 3999 helyett 3000 ft

Megrendelhető: katt ide

Dorothy Millert, a fiatal amish lányt vétkei miatt Pennsylvaniába száműzik, egy sokkal szigorúbb közösségbe. A lázadó lány nehezen viseli a szabályokat, és nem sejtheti, hogy e helyen maga az ördög és a pokol lakozik.

Mindeközben Gregory Hamilton, az üzletember is szembetalálja magát démonjaival, mégis azon igyekszik, hogy visszahozza a megszokott környezetébe a lányt, akinek összekuszálta az életét.

Samuel Zook, az amish fiú kihágásai miatt végleges kirekesztésre számíthat. Próbál hű maradni az ősei értékrendjéhez, de rá kell jönnie, túl önfejű és heves.
Vajon meddig képesek az emberek álarc mögé bújtatni valós énjüket? Meddig tartható féken az ösztön és a vágy? Legyőzheti a józan ész a szívet és a sóvárgást? Mindhármuknak rá kell döbbenniük, hogy reménytelen háborúba kezdtek önmagukkal, mert „legyőzhetetlen a szenvedély, akár a sír…”

Borsa Brown különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai hamar az olvasók kedvenceivé váltak. Új sorozatában, a Gyalázat-trilógiában ezúttal is egy elzárt közösségbe, az amishok világába enged betekintést. Az első kötet, a Gyalázat és hit után a Gyalázat és szenvedély című részben kiderül, hogyan folytatódik Dorothy, Gregory és Samuel története.

Borsa Brown 
Gyalázat és szenvedély
második rész
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 520
ISBN: 9786155763922

Hasonló kondíciókkal még kapható az előzménye is: Gyalázat és hit 

— *** —

Brigitte Riebe: Johanna megkísértése

Ára: 3690 helyett 2800 ft

Megrendelhető: itt

Mainz, 1542. Brandenburgi Albert, az élvhajhász bíboros új udvari orvost keres, aki gyógyírt nyújthat az egyre nyugtalanítóbb nyavalyájára. A messze földön híres, ám kissé különc Vincent de Vriest szemeli ki a bonyolult feladatra, és családjával együtt meghívja őt az érseki székhelyre. Az orvosnak épp szorul a nyaka körül a hurok, így kapva kap az alkalmon, élete szerelme, Johanna pedig abban reménykedik, hogy a zaklatott évek után kis családja végre békére lel az új városban. Valami megfogalmazhatatlan, homályos félelem azonban nem hagyja nyugodni. A rossz előérzete hamarosan be is igazolódik, amikor rájön, hogy a múlt sötét árnyai a szerelmüket fenyegetik, sőt a jelen aljas erőivel is meg kell küzdenie. Ráadásul közben halálos kór terjed a városban: a fekete himlő, amely két nap alatt végez az áldozataival…

A pestis árnyékában című könyvből ismert szereplők ismét veszélyes kalandokba keverednek Brigitte Riebe új regényének lapjain, aki a tőle megszokott történelmi hitelességgel, teljességében mutatja be a középkori ember mindennapjait.

Brigitte Riebe
Johanna megkísértése
Kiadó: General Press Kiadó
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 319
ISBN: 978963452249

— *** —

Jorn Lier Horst: Fekete nap

Ára: 3490 helyett 2600 ft

Megrendelhető: katt ide

Sűrű köd lepi az őszi tájat. A staverni nyaralók tulajdonosai már a télre készülődnek. Egyikük, aki épp egy utolsó békés hétvége reményében érkezik a tengerpartra, feldúlva találja a házát. Az ajtót felfeszítették, az értékeket elvitték. Az a gyanúja támad, hogy a szomszédja is így járhatott, ám amikor átmegy körülnézni, valami sokkal szörnyűbbre bukkan: egy agyonvert, símaszkos férfi holttestére.

William Wisting nyomozó kapja a feladatot, hogy felderítse a gyilkosságot, ám ahogy gyűlnek a bizonyítékok, újabb és újabb bűncselekményekre derül fény.

Közben Wisting lánya, Line úgy dönt, hogy a tetthellyel szomszédos családi nyaralóban tölti szabadságát, hogy rendbe szedje gondolatait és magánéletét, ám a környéken különös dolgok zajlanak. Egy napon például halott madarak kezdenek hullani az égből…

Jorn Lier Horst
Fekete nap
Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 320
ISBN: 9789633246191

— *** —

Laura Morelli: Az aranyozó lánya

Ára: 3990 helyett 3000 ft

Megrendelhető: katt ide

Mit áldoznál fel inkább: a megélhetésedet, a szerelmedet vagy az életedet?

Mikor a Fekete Halál kopogtat az ajtódon, jobb, ha gyors döntést hozol.

Velence, 1510

A fiatal lány, Maria Bartolini semmit sem akar jobban, mint továbbvinni az apja örökségét aranyozómesterként. Azonban váratlanul elküldik az otthonából, hogy tanoncként dolgozzon az elismert festő, Trevisan mester mellett. Nem is sejti, hogy mindez hátterében milyen egyezséget kötött az apja a festővel, sőt még egy elrendezett házassággal is szembe kell majd néznie.

Maria mindennél jobban szeretne visszatérni a családi műhelybe és a titkos szerelméhez, aki odahaza várja. Ám az egyre terjedő pestisjárvány miatt elrendelt karantén meghiúsítja a terveit. Maria igyekszik a munkájára koncentrálni, megtanulja a lélegzetelállítóan csodás színek megalkotásának technikáját, s közben a szívéhez oly közel álló aranyozás művészetét is gyakorolhatja.

Mikor a festő szolgái kiderítik Maria rejtegetett titkát, megzsarolják őt, ezért kénytelen megvásárolni a hallgatásukat, ám ahogy rendületlenül nő a kapzsiságuk, Maria úgy folyamodik egyre kétségbeesettebb eszközökhöz.

Ám lehet, mit sem ér ez a sok áldozat, munka és titkolózás, ha a pestis megfosztja mindentől, amit valaha szeretett.

Laura Morelli
Az aranyozó lánya
Kiadó: I.P.C. Könyvek
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 366
ISBN: 9789636356811

— *** —

Tea Stilton: Édes álmok

Ára: 1699 helyett 1300 ft

Megrendelhető: katt ide

Sziasztok, hallottatok már rólunk? Mi vagyunk Tea Angyalai!

A Cinnford Egyetemen találkoztunk és lettünk elválaszthatatlan jó barátok. Mindannyian újságírók szeretnénk lenni. Az élet Cinnfordban rendkívül izgalmas, tele van kalandokkal és rejtélyekkel. Ismerjétek meg legújabb történetünket!

Édes álmok
Egy saját cukrászda tele ínycsiklandó finomsággal, egy hangulatos hely, ahol jó együtt lenni – ez Tamara gyerekkori álma. Csipetnyi önbizalommal, némi fantáziával és a mi segítségünkkel barátnőnk álma akár valóra is válhat..

Tea Stilton
Édes álmok
Kiadó: Kolibri
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 117
ISBN: 9789634375098

This entry was posted in könyvújdonságaink. Bookmark the permalink.