55 éves C.C. CATCH

Július 31-én 55 éves C.C. CATCH holland énekesnő

A középkorú korosztály tagjai nálunk is jól ismerik a nevét, a nyolcvanas évek diszkózenéjének ugyanis nagyon népszerű előadója volt. A C.C. rejtélyének feloldása Caroline Catharina, ami a két keresztneve, de a vezetékneve se Catch persze, hanem Müller. A Hollandiában született lány előbb fodrász, majd varrónő szeretett volna lenni, ám 15 évesen a szüleivel Németországba költöztek, és az új környezetben új terveket kovácsolt.

Énekelni kezdett, és meglepő módon angol nyelvű dalokkal csinált karriert. Egyébként a Modern Talkingból ismert Dieter Bohlen fedezte fel, amikor Caroline egy diszkóban énekelt, meghívta magához, és már az első éjszaka megtörtént a dolog – vagyis a szerződéskötés. A lány Bohlentől megkapta a művésznevét, s előbb Jump In My Car, azaz Ugorj be a kocsimba! című dalával hódította a férfi szíveket. Akik aztán beugrottak a kocsijába, de nem tudtak a kegyeibe férkőzni, a Heartbreak Hotel-ben gyógyíthatták összetört szívüket. C.C. Catch persze nemcsak azoknak énekelt, akikkel összeismerkedett abban a bizonyos járgányban, az idegen férfiaknak a Strangers By Night című diszkóslágerével kedveskedett. Négy év alatt hat nagylemezt adott ki, s népszerű dalaival bejárta a világot, Ázsiában különösen nagyon kedvelték. Persze egy zsák pénzt keresett, vett egy hatalmas házat, habzsolta az élet örömeit.

Aztán csúnyán összeveszett felfedezőjével, a kicsinyes Bohlen még művésznevét is el akarta perelni tőle, mondván, hogy ő találta ki. Ezért C.C. Catch visszavonult, férjhez ment egy londoni jóga oktatóhoz, s idejét ő is jógával és meditációval múlatta. Amikor aztán elvált, felhagyott vele, visszaköltözött Németországba, újrakezdte az éneklést, de egykori sikereit bizonyára nem fogja megismételni. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.