35 éves LENA KATINA

Október 4-én 35 éves LENA KATINA orosz popénekesnő, a t.A.T.u. duó egyik fele

Az új évezred első néhány évének egyik legnagyobb popzenei szenzációja és botrányköve a furcsa nevű t.A.T.u. formáció volt, amelyet két orosz lány alkot, Julia és Lena.  A két lány leszbikusnak adta ki magát, és 2002-ben fergetes sikerrel robbantak be a világ könnyűzenei életébe, holott már előtte két éve együtt voltak – mármint zeneileg.

Az orosz könnyűzene azonban a jóemlékű Alla Pugacsova óta nem örvend valami nagy tiszteletnek Nyugaton, a két moszkvai lány sem álmodott róla soha, hogy egyszer az ő nevüktől lesz hangos a világ. Pedig így történt, s ezt a 200 km/h In The Wrong Lane című lemezüknek köszönhették, amely sokfelé platinalemez lett, a rajta szereplő All The Things She Said és a Not Gonna Get Us című dalaik pedig a világon mindenhol a slágerlisták élvonalában tanyáztak. Az egyik dalhoz – amelynek orosz és angol nyelvű változata is van – remekül sikerült klip is készült, amelyben Lena és Julia fehér térdzoknis iskoláslánynak mutatkozva csókolózik az esőben. Több se kellett a nyugati erkölcsbajnokoknak, több országban is megtiltották a klip vetítését.

Aztán kiderült, hogy átejtés az egész, a lányok nem a saját nemüket szeretik, erre az érdeklődés is csökkent irántuk, s mivel összekülönböztek menedzserükkel is, úgy tűnt, vége a dalnak. De nem: a lányok – ha nem is olyan nagy figyelem övezte, de – ma is énekelnek. Lena pedig térdzoknis tiniből felnőtt nővé értett, férjhez ment, és van egy gyereke is. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, világzene-world music, zenei évfordulók-születésnapok and tagged , , , , . Bookmark the permalink.