75 éves CARLY SIMON

Június 25-én 75 éves CARLY SIMON amerikai énekesnő

A fénykorában rendkívül csinos hölgy sokoldalú amerikai poptényező: énekesnő, zeneszerző, író, dalszerző. Anyagi gondjai persze enélkül sem lettek volna, hiszen a papa a híres Simon And Schuster könyvkiadó egyik tulajdonosa volt.

Szülővárosában, New Yorkban kezdett szerepelgetni, eleinte nővérével, Lucyval. Lucy azonban kiszállt, férjhez ment, ő pedig más elfoglaltságot ment keresni Párizsba. A szólópálya eleinte nem sok sikert hozott számára, úgyhogy filmdalokat kezdett írni, majd Bob Dylannel próbálkozott édes kettesben, de ez sem jött be. A hetvenes évek elején fedezték fel; a That’s The Way I’ve Always Heard It Should Be 1971-ben a tizedik, az Anticipation című filmdal 1972-ben a tizenharmadik és ugyanabban az évben a You’re So Vain már első lett. A dal érdekessége Mick Jagger vendégjátéka volt, a címet sokan vele hozták összefüggésbe.

Carly 1972-ben az év esküvőjének főszereplője lett, amikor hozzáment James Taylor rockzenészhez, a házaspár nagy sikerrel adta elő 1974-ben a Mockingbird című dalt. Carly 1976-ban az A Kém, aki szeretett engem című James Bond-film Nobody Does It Better című betétdaláért újabb aranylemezt kapott. Pályafutása a nyolcvanas években váltakozó sikerrel folyt, majd 1990-ben a Let The River Run című filmdala (a Dolgozó lány című moziból) ismétcsak Grammy-díjat nyert. Az énekesnőnél 1997-ben mellrákot diagnosztizáltak, de úgy tűnik, még időben kezdték el a kezelést. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.