50 éves MARK CALDERON

Szeptember 27-én 50 éves MARK CALDERON amerikai popzenész, énekes

Ünnepeltünk a vokális zenében jeleskedő, tüzes táncdallamokat és érzelmes balladákat egyaránt magas színvonalon interpretáló Color Me Badd együttes erőssége. A csapatban rajta kívül még Bryan Abrams, Sam Watters és Kevin Thornton rezegtette a hangszálait, a négyesfogat még oklahomai iskoláséveik alatt állt össze éppen három és fél évtizede.

Tehetségükre Robert Bell, a Kool And The Gand egyik tagja figyelt fel, és bulizta ki nekik a lemezszerződést New Yorkban. 1991-ben benyomta I Wanna Sex You Up című nótájukat a New Jack City című filmbe, és az erősen szexuális töltetű nóta hatalmas siker lett az Atlanti-óceán mindkét partján. A kislemez vezette a rhythm and blues listát, ötödik lett a poplistán, és elérte a kétszeres platina státuszt. A folytatás, az I Adore Mi Amore és a Heartbreaker csöppet sem sikerült gyengébbre, a srácok még arra is ügyeltek, hogy a rádiók ne találhassanak kivetni valót a szövegekben vagy a hangszerelésben.

Első lemezük a C.M.B. címet viselte, és az All 4 Love sikerének is köszönhetően hárommillió példányban kelt el világszerte. A csapat ezután egy újabb filmzenével jelentkezett, a Forever Love a Mo’ Money című filmben hangzott fel, és ez volt sorrendben a hatodik kislemezük, amely a Top 20-be került. Második albumukkal is széles rétegeket céloztak meg, bizonyság erre, hogy egyaránt segített nekik Barbra Streisand producere és az Ice Cube-bal dolgozó DJ Pooh. Az album címadó dalához, a Time And Change-hez készült videoklipet pedig maga a gengszter-rapper rendezte. A Color Me Badd 1996-ban a The Earth, The Sun, The Rain című dallal tért vissza a listákra. Mindezek ellenére az eladási adatok – legalábbis az első lemez óriási sikeréhez képest – kiábrándítóak maradtak, és a négy fiú az Awakening című lemez elkészítése után búcsút intett egymásnak.

Ez 1998-ban történt, és elég sokáig bírták egymás nélkül, mígnem pont egy évtizede, 2010-ben újjáalakultak. De csak úgy tessék-lássék, a Color Me Badd voltaképpen csak Mark barátunk, a különböző fellépésekre, koncertekre, aztán csatlakozik a régiek közül, akinek kedve van vagy ráér. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.