70 éves D. NAGY LAJOS

Szeptember 29-én 70 éves D. NAGY LAJOS rockzenész, énekes, zeneszerző és szövegíró

Ünnepeltünk a hatvanas években megfordult a Hobos, majd az Alba együttesben. Valaha a Rolls együttesben, pontosabban a Frakcióban is ténykedett a hetvenes évek végétől 1984 végéig. A Rolls emlékezetes fellépése a magyar tévében egy könnyűzenei műsornak is megadta a kegyelemdöfést, de persze nekik sem termett sok babér. Ezt követte a Bikini együttes, amelynek 1985-től volt a tagja, majd amikor megszűnt a csapat, Trunkos Andrással alakítottak még egy Frakciót. D. Nagy saját lemezei a nyolcvanas évektől kezdtek megjelengetni, s számuk azóta vagy egy tucatra szaporodott. Néhány cím a felhozatalból: Mondd el, Temesvári vasárnap, Közeli helyeken, Izzik a tavaszi délután, Monokini és Az idő foglyai. Ez utóbbi 1998-ban jelent meg, s akkor már túl voltak a Bikini újjáalakuló koncertjén, amelyet a banda az egykori Budapest Sportcsarnokban adott 1997 őszén. Az ismét feltámadt érdeklődés kielégítésére hamar új lemezzel is kedveskedtek a rajongóknak, A szabadság rabszolgái volt a címe. A “szabadsága” az idő múltával az egykori rockernek is odaveszett, a siófoki strandon az egyik rajongólány hatására komolyodott meg. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, magyar évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.