70 éves CHRIS NORMAN

Október 25-én 70 éves CHRIS NORMAN brit gitáros, énekes, billentyűs és zeneszerző

A teljes neve Christopher Ward Norman, és bizonyára nagyon sokan tudják, hogy a hatvanas évek végén, eredetileg más néven szerveződött Smokie együttes vezéregyénisége volt. Amúgy az együttes sokáig a futottak még kategóriában sem volt, mígnem a hetvenes évek derekán isten igazából beindultak. Sikereikben oroszlánrésze volt a Chinn-Chapman szerzőpárosnak is, amely dalaik többségéről tehetett. Kifejezetten rá – hangjára, hangszeres játékára – épült a banda zenéje, egyebek között a Living Next Door To Alice, a Don’t Play Your Rock ‘N’ Roll To Me, az Oh, Carole volt a legsikeresebb, ha muszáj választani. A nyolcvanas években is gyűrték még egy darabig az ipart. Norman azután szólópályára lépett, elkészítette a Midnight Lady című lemezét, és sikeresen egymásba gabalyodott – legalábbis a színpadon – Suzie Quatróval, ennek egy nagy sláger volt az eredménye, a Stumblin’ In. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.