75 éves JACLYN SMITH

Október 26-án 75 éves JACLYN SMITH amerikai színésznő

Houstonban született, ám tudvalévőleg Texas nem a filmgyártás és a szépségipar fellegvára, úgyhogy a szép lánnyá cseperedő Jaclyn is New York-ba költözött, hogy megcsinálja karrierjét. Érdekes módon kezdetben nem színésznői vágyai voltak, balerinának készült, és tehetsége szép reményekre jogosított.

Ám mégsem lábaival, hanem a fejével sikerült betörnie; egy kozmetikai cég ugyanis leszerződtette egy sampon népszerűsítésére. Reklámfilmjei elárasztották az amerikai televíziókat, s így már nem volt nehéz a filmeseknek felfigyelni rá. Meg is kapta első apróbb szerepeit, mígnem a hetvenes évek közepén a producerek új és szép arcokat kerestek új sorozatuk, a Charlie angyalai számára. Jaclyn is a kiválasztottak közé került, és Kate Jackson, valamint Farrah Fawcett társaságában meghódította a nézőket.

Meg is becsülte magát, míg kolléganői kidőltek a sorsból, ő végig kitartott a sorozat mellett, szépen megalapozva így nem csak karrierjét, de anyagi biztonságát is. Sőt, a sorozat múltával sem tűnt el a süllyesztőben, később főként a televíziók foglalkoztatták szívesen. A magánélete sem nélkülözte az izgalmakat, gyorsan elfogyasztott három férjet, s már éppen megállapodni látszott új párja oldalán, amikor az élet a legnehezebb küzdelem elé állította.

Húsz éve a kétgyermekes családanyánál egy rutinvizsgálat melldaganatot mutatott ki, amelyet azonnal meg is műtöttek, majd a színésznő kemoterápiás kezelésben részesült. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy férje maga is sebész, aki szerint a betegséget korán fedezték fel, így Jaclyn teljesen felgyógyult. Betegségéből kilábalva bekerült a Charlie angyalai új feldolgozásába, s ezt könnyes szemmel konstatálta: “Életem ajándéka, hogy a halál kapujából inkább a földi angyalok közé kerülhettem.” (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.