55 éves MIKE TYSON

2021. június 30-án 55 éves MIKE TYSON amerikai ökölvívó

1985-ben vívta első hivatásos mérkőzését, s az első menetben kiütötte ellenfelét. Ezt a szokását később is megtartotta, a menedzserek legnagyobb bánatára, hisz a borsos belépőjegyekért a nézők alig láttak pár perc bunyót, Vas Miki máris végzett ellenfelével. 1986-ban lett a profi nehézsúly világbajnoka, és négy évig őrizte trónját.

Karrierjét az törte ketté, hogy egy szépségkirálynő nemi erőszakkal vádolta meg, amiért Mike három évig raboskodott. Lehet, hogy Desirée kisasszonynak tényleg igaza volt, az mindenesetre elgondolkodtató, hogy elvesztett pere után Tysont nem kevesebb mint 243 nő perelte be szexuális zaklatásért, búsás kártérítést követelve. Egy zsák dollárt keresett rajta egykori felesége, a törékeny Robin Givens színésznő is, aki Tysont – aki addig 36 profi meccsén nem talált legyőzőre – valósággal kiütötte a bíróságon. Nyolc hónapi házasság után magyar pénzben számolva 22 milliárd forintot gombolt le róla, Tyson fel is vetette, hogy felesége nem is hozzá, hanem a bankszámlájához ment feleségül. A zűrös Mike kiszabadulása után különben visszaszerezte világbajnoki címét, de gyorsan el is vesztette megint.

A csúcsra visszajutni 1997-ben lett volna esélye, ám vesztésre álló meccse közben leharapta ellenfele, Evander Holyfield fülcimpáját, amiért persze ismét eltiltották. Már persze régóta nem bokszol, így a civil nehézfiúk is bátran provokálják, pár éve két férfi egy bár előtt szabályosan belekötött, bízva abban, hogy büntetett előélete miatt nem mer elégtételt venni. A fickók azonban elszámították magukat, s kivételesen a bíróság is Iron Mike-nak adott igazat, s felmentették a testi sértés vádja alól. (Kalendárium Press)

Megrendelés esetén a képeken látható könyveket antikvár példányban megpróbáljuk beszerezni Önnek. Kérje árajánlatunkat az alábbi címen: kalendarium@kalendariumpress.hu

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

 

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap and tagged , . Bookmark the permalink.