Mai évfordulóink – 2021. július 1.

a Kalendárium Press NAPTÁRA – 2021. július 1., csütörtök

a Nap kél 4.51, nyugszik 20.45 – a Hold kél 0.33, nyugszik 12.18 órakor

mottó: “Az ember mindig arra vágyik a legjobban, amitől a legmesszebb gondolja magát.” Lady Diana

– Tihamér és Annamária napja. A Tihamér szláv eredetű név, de olyan régen honos nálunk, hogy szinte ősmagyar névnek számít. Jelentése: csendszerető. Az Annamária meglepő módon az Anna és a Mária név összevonásával keletkezett, de nem nálunk, hanem az indoeurópai nyelvekben, ahonnan mi is átvettük. Ma Áron, Előd és Gál nevű ismerőseinket is köszöntsük!

Ma: – Ma van az Építészeti Világnap.
– Ma van Burundi, Ruanda és Kanada nemzeti ünnepe.

* * * * * Mai évfordulóink * * * * *

– 60 éve született LADY DIANA walesi hercegné. (Bővebben, könyvajánlóval lásd külön posztban!)

– 125 éve hunyt el HARRIET BEECHER-STOWE amerikai írónő. (Bővebben, könyvajánlóval lásd külön posztban!)

* * * * * Boldog születésnapot! * * * * *

– 60 éves CARL LEWIS amerikai atléta. (Bővebben lásd külön posztban!)

– 90 éves LESLIE CARON francia balettművésznő, színésznő, az Egy amerikai Párizsban, Az üvegcipellő, a Csokoládé és a Válás francia módra című film szereplője, a Gigi című világhírű filmmusical címszereplője.

– 45 éves PATRICK KLUIVERT holland labdarúgó, az Ajax, a Milan, a Barcelona és a Newcastle United egykori játékosa, majd a Valencia csatára, a válogatott volt sztárja.

– 55 éves PATRICK McENROE amerikai teniszező, az amerikai Davis Kupa válogatott volt szövetségi kapitánya, ezen tisztségében bátyja, John McEnroe utódja.

– 45 éves RUUD VAN NISTELROOY holland labdarúgó, a Manchester United és a válogatott volt csatára. Ma ünnepel még:

– PAMELA ANDERSON (1967) amerikai színésznő, a Baywatch című filmsorozat egykori sztárja és a magyar képernyőkre szintén eljutott V.I.P. – Több, mint testőr című film főszereplője.

– DAN AYKROYD (1952) kanadai színész, az Eszelős szívatás, a Csőre töltve, a Szellemirtók, a Marslakó a mostohám, az Indiana Jones és a végzet temploma, a Minden mulandó, az Ideggyogyó, A fáradt kopók nem harapnak, a Szerepcsere, a Behálózva, a Csúcsfejek, a Féktelen Minnesota, a Blues Brothers 2000, az Álmok útján és a Kelekótya karácsony című film szereplője.

– LIV TYLER (1977) amerikai színésznő, a Nyomul a banda, a Lopott szépség, a Három a nagylány, az Armageddon, a Cuki hagyatéka és az Apja lánya című film szereplője, A Gyűrűk ura-filmekben Arwen avagy Esticsillag alakítója, a híres rocker, Steve Tyler lánya.

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in Évfordulónaptár. Bookmark the permalink.