70 éves DAVID HASSELHOFF

2022. július 17-én 70 éves DAVID HASSELHOFF amerikai színész

Már gyerekkorától kezdve színész akart lenni, fiatalon színpadi szerepekkel próbálkozott, csekély sikerrel. Ennek ellenére nagy mellénnyel berobogott Hollywoodba, ahol egyáltalán nem tartották tehetségesnek – sokan különben ezen a véleményen vannak ma is. Így azután sértődötten elszegődött pincérnek, s a közel kétméteres, sportos alkatú fiatalembert egy étteremben fedezte fel a neves producer, David Selznick.

Karrierjét aprócska szerepekkel kezdte, jószerivel meg sem kellett szólalnia, elég volt, ha dagadó izmait mutogatva végigsétált a medence szélén. Szerencséjére pont ilyen figurát kerestek az 1982-ben indult Knight Rider sorozathoz, amely aztán egycsapásra híressé tette, annak dacára, hogy a kritikusok szerint a filmsorozatban egyetlen hiteles mozdulatot nem tett. Őt persze ez a legkevésbé sem érdekelte, már éppen a sztárok között érezte magát, amikor anyagi okok miatt felfüggesztették a sorozat forgatását.

A világhírnév kapuján kopogtató David azonnal összeomlott, alkoholista lett, s talán már a sírba itta volna magát, ha nem áll elébe a Knight Rider sminkese a nagy hírrel; gyereket vár tőle. Mit volt mit tenni, David elvette Pamela Bach kisasszonyt, aki aztán lelkes és hosszas munkával kihúzta hites urát a gödörből. Időközben a Knight Ridert is újrakezdték, sőt Hasselhoff megkapta a Baywatch egyik főszerepét – rossz nyelvek szerint azért, mert korábban volt úszómester is.

Ám a felesége idővel elhagyta, David pedig bánatában ismét a pohár után nyúlt. Még a gyerekei látásától is eltiltotta a bíróság, miután részegen fetrengett a padlón, és a jelenetet éppen nála lévő bakfis lánya felvette videóra, ami aztán felkerült az internetre, így az egész világ láthatta, amint az egykor népszerű sztár hogyan néz ki merev részegen. (Kalendárium Press)

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.