65 éve született MICHAEL JACKSON

2023. augusztus 29-én 65 éve született MICHAEL JACKSON amerikai énekes

A pop királya címmel emlegették leggyakrabban ezt a zseniális, ám legalább ennyire furcsa sztárt. A híres-neves Jackson família legkisebb sarjaként kezdte pályafutását, kilencévesen már színpadon volt. Első szólólemezét 11 évesen adta ki, húszéves sem volt, amikor az Off The Wall megjelent, amelyről egy hét alatt három szám került be az első tízbe az Államokban.

Még ennek a sikerére is rátett a Thriller, amely a mai napig őrzi a minden idők legsikeresebb nagylemeze büszke címet. A következő nagylemezek már nem voltak ennyire sikeresek, de azért sok más előadó összetenné a kezét feleakkora példányszám hallatán. A Thriller elképesztő sikeréhez a ragyogó zenén túl a remek videók és Michael Jackson tökéletes tánctudása is nagyban hozzájárult.

Sokkal rejtélyesebb volt viszont a számos vonásban infantilis szupersztár magánélete. Az még csak hagyján, hogy maga kreálta szörnyűséges ruhákban járt, rejtőzködő életmódot folytatott, és újabb és újabb plasztikai műtéteknek vetette alá magát. Aminek azért annyi folyománya volt, hogy egyre fehérebb lett és egyre jobban hasonlított nagy példaképére, Diana Rossra. Sajnos élete utolsó éveiben az orra már nem bírta a strapát, majdhogynem leesett. Kínosabb volt, hogy gyermekmegrontási ügybe is keveredett, amely alól élete végéig nem tisztázta megnyugtatóan magát, még kínosabb volt, hogy Elvis Presley lányával kötött házassága a testi beteljesedés nélkül bomlott fel. Ugyanakkor később boldog apa lett, állítólag Debbie Rowe szült neki két gyereket, de azt senki sem tudja, valójában hogyan és honnan kerültek elő a gyerekek.

Az azonban bizonyos, hogy Michael Jackson tehetséges zenész volt, és pályafutásának értékelése nélkül már a világ végezetéig nem lehet poptörténelmet írni. (Kalendárium Press)

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születési évforduló, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.