60 éve hunyt el JOHN FITZGERALD KENNEDY

2023. november 22-én 60 éve hunyt el  JOHN FITZGERALD KENNEDY amerikai politikus

Ő volt az Egyesült Államok 35. elnöke, 1961-től 1036 napon át kormányozta a világ legnagyobb hatalmát, s végül Dallasban – máig nem tisztázott – merénylet áldozata lett. Pedig talán ő volt a legnépszerűbb amerikai elnök, fiatalos lendülettel intézte az ügyeket, s a hatalom csúcsán elsőként viselkedett úgy mint egy átlagember. Ezért aztán az átlagemberek szerették is, s még az sem ártott tekintélyének, hogy sokat pletykáltak nőügyeiről, például Marilyn Monroe-hoz fűződő viszonyáról. Szintén ő volt az első, aki feleségének vonzerejét kihasználta a politikában, a First Lady, a gyönyörű Jacqueline sokat tett férje népszerűsítéséért. Tragikus halála méginkább legendát font köré, emléke máig él. (Kalendárium Press)

A tragikus évfordulóra a Kalendárium Press két antikvár könyvet kínál: a Kennedy elnök 1036 napja és A Kennedy-dosszié című könyv esetében kérje árajánlatunkat az alábbi címen: kalendarium@kalendariumpress.hu

Az évfordulóra a Kalendárium Press webáruháza további két, új kiadású könyvet ajánl az olvasók figyelmébe, s mind a JFK – A fiú, aki együtt nőtt fel Amerikával, mind Az amerikai álom (vége) – John F. Kennedy című könyv 30% kedvezménnyel rendelhető. 

This entry was posted in halálozási évforduló, külföldi évfordulók and tagged , . Bookmark the permalink.