90 éves RICHARD CHAMBERLAIN

2024. március 31-én 90 éves RICHARD CHAMBERLAIN amerikai színész

Gyáriparos apja segítségében bízva fiatalon nem nagyon izgult a jövője miatt, nem is akart “rendes” foglalkozást tanulni, inkább a művészetek vonzották. Előbb festőnek készült, de a festést unalmasnak találta, s miután többször elaludt a festőállvány előtt, valami mozgalmasabbat keresett. Beállt hát a hadseregbe, két évet húzott le Koreában, ahol nem unatkozott, hazatérése után pedig áruházi eladó, majd kőműves lett, mert hát felnőtt embernek illő eltartania magát. Aztán egy filmgyári barátja próbafelvételre hívta, és ezzel el is dőlt a sorsa, színésznek állt.

Sok olyan filmben játszott, amelyet a magyar mozilátogatók, illetve tévénézők is láthattak, elég csak  A három muskétás, A négy muskétás, a Monte Christo grófja, a Casanova, a Salamon király kincse és A vasálarcos férfi című filmjét említeni, igazi népszerűségre azonban a Sógun című tévésorozat főszerepével tett szert. Ekkor még főként a kalandkereső serdülő ifjak kedvelték, de csakhamar a magyar nők szívét is meghódította, mégpedig a Tövismadarak című filmsorozattal, amelyben ő volt az a megnyerő, szimpatikus pap, aki az utolsó részben meghalt, megríkatva ezzel a fél országot.

S hogy milyen népszerű, azt jól mutatja, hogy amikor pár éve egy amerikai lap megszavaztatta olvasóit; ki minden idők legszexisebb tévésztárja, akkor a koedukált összesített versenyben hősünk a hatodik lett, a férfiak közül George Clooney és Tom Selleck előzte meg. S ehhez vegyük hozzá, hogy a jóképű színész azért maradt agglegény, mert valójában a saját nemét kedveli. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.