Elhunyt DORIS DAY

Elhunyt Doris Day amerikai színésznő

A német bevándorlók gyermeke táncosnőnek készült, ám egy autóbalesetben eltört a lába, úgyhogy álmait fel kellett adnia. Ha már így esett, énekelni tanult, és hamar sikerélmények érték, még jóval innen volt a húszon, amikor már egy dzsessz-együttesben énekelt. Ekkor vette fel a Day nevet is, eredetileg Kappelhoffnak hívták, s ilyen névvel nem lehet karriert csinálni az amerikai szórakoztatóiparban.

Mire a filmesek szeme is megakadt rajta, már sokan ismerték Doris Day énekesnőt, s attól fogva a két műfajban párhuzamosan haladt a pályafutása. Számos népszerű filmben szerepelt, főként vígjátékokban is zenés filmekben remekelt, és egy sor emlékezetes sláger előadása is a nevéhez fűződik, talán leghíresebb dala a Que Sera, Sera címen ismert Whatever Will Be, Will Be, amely Ahogy lesz, úgy lesz címmel magyarul is népszerű lett.

Sikeres szakmai karrierje ellenére csak néhány rövid időszakban volt igazán boldog, magánélete ugyanis kudarcok sorozata. Első férje verte, mindössze két évig éltek együtt, alig múlt húszéves és már elvált asszony volt. Ráadásul rabiátus urának gyereket is szült, mint később kiderült, az egyetlent. Mert férje volt még három, közülük kettő három és öt évig tartott, legtovább még a harmadik férjével, egy ügyvéddel élt, aki viszont nem őt, hanem a gyerekét ütötte. Ráadásul a férfi a Doris által keresett dollármilliókat is elherdálta, amikor meghalt az özvegy évekig pereskedett, így 23 milliót sikerült visszaszereznie.

Egyetlen nagy szerelme viszont végül mást választott. Ő egy kollégája volt, Ronald Reagan, az Egyesült Államok későbbi elnöke. A kiváló színésznő 97 évet élt. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in elhunyt, halálhír. Bookmark the permalink.