120 éve született ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Június 29-én 120 éve született ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY francia író

Hivatásos pilóta volt, nem is akármilyen; az éjszakai távolsági repülés és a rendszeres postaszolgálat egyik úttörője. Saját futárszolgálata volt Buenos Airesben, de gyakran repült Afrikában is. Többször is lezuhant, egyszer a líbiai sivatagban szenvedett majdnem végzetes balesetet, szerencsére öt nap múlva rátaláltak a beduinok, már a halálán volt. Hál’Istennek megmenekült, így később megírhatta halhatatlan remekműveit. Regényeinek központi témája is a repülés szépsége és a nehézségek leküzdésének emberi tisztasága. E szellemben írta A déli futárgép,  az Egyedül a felhők felett és az Éjszakai repülés című könyveit. Legismertebb műve azonban A kis herceg című varázslatos szépségű meséje, amelyet a franciák a XX. század legszebb könyvének választottak. Az írástudó gróf a második világháborúban is repülősként szolgált, ám egy légi csatában Korzika felett lelőtték a gépét, ő pedig hősi halált halt. (Kalendárium Press)

Az évfordulóra a Kalendárium Press webáruháza az író két remekművét kínálja: A kis herceg című könyvét 25% kedvezménnyel, az Éjszakai repülés címűt pedig két különböző kiadású antikvár példányban. 

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születési évforduló and tagged , . Bookmark the permalink.