70 éves KARDA BEÁTA

Szeptember 4-én 70 éves KARDA BEÁTA táncdalénekesnő

Édesapja is zenész volt, a Karda-Nánási duó egyikeként bárokban lépett fel, a kis Beáta tőle tanult zongorázni és énekelni. A kislány jó tanítványnak bizonyult, már szerepelt az első táncdalfesztiválon, amelyen ő volt a legfiatalabb versenyző, mégis bejutott a döntőbe. Végül nem nyert, de csinos megjelenésével és kellemes hangjával így is felhívta magára a figyelmet. Érdekes módon első nagy sikerét mégis a távoli Afrikában aratta, a Neoton együttessel járt ott, és a lagosi táncdalfesztiválon ő kapta a közönségdíjat. Nem csoda, hogy nem kívánkozott haza, sokáig énekelt az egykori NDK-ban, ahol különösen nagyon kedvelték, számos díjat nyert, ő lett az első például a rostocki fesztiválon. Gyakran fellépett a Piramis együttessel is, ő volt a felesége ugyanis akkoriban a banda vezéregyéniségének, Som Lajosnak. A külhoni kalandozásból 1981-ben tért haza, s ez alkalomból itthoni rajongóinak a Figyelem, itt vagyok! című lemezzel kedveskedett. Az ő személyes boldogságát pedig az fokozta, hogy megszületett a kislánya. Ezt követően csöndesebb évek következtek, majd pár évvel ezelőtt időközben megnőtt lányával, Nikolettel közösen énekelt dalokkal jelentkezett újra, 1995 karácsonyát pedig a Merry Christmas című lemezzel köszöntötte, amelyen világslágereket énekelt magyarul. Jót tett ismeretségének, hogy beköltözött egy valóságshow villájába, úgyhogy azóta is rendszeresen fellép. Főként persze vidéken. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, magyar évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.