55 éves HELENA BONHAM CARTER

2021. május 26-án 55 éves HELENA BONHAM CARTER angol színésznő

Tekintélyes ősökkel dicsekedhet, apai vonalon híres nemesi család sarja, egyik felmenője Anglia miniszterelnöke is volt. Ennek ellenére nehéz gyermekkora volt, ötévesen az anyja idegösszeomlást kapott, és sokáig ágyban feküdt, tízéves korában pedig a gazdag bankár apját műtötték agydaganattal, ami tolószékbe kényszerítette.

Helena egy előkelő leányiskolában, a XII. században alapított Westminster School-ban tanult, és esze ágában sem volt színésznőnek lenni. Tizenöt évesen azonban megnyert egy irodalmi versenyt, s végül anélkül lépett a pályára, hogy a legcsekélyebb színészi képzésben részesült volna. De ez nem látszik alakításain, amint mondani szokás: született tehetség. Még nem volt húszéves, amikor a Szoba kilátással című filmben tanúbizonyságát adta ennek, s hogy remek alakítása nem a véletlen műve volt, azt azóta egyebek mellett Zeffirelli Hamletje, a Szellem a házban, a Hatalmas Aphrodité, A vízkereszt, A galamb szárnyai, A halott menyasszony, a Harcosok klubja, a Sweeney Todd és A király beszéde című filmben tette nyilvánvalóvá. S Harry Potter-filmekben is láthattuk, ő Bellatrix Lestrange alakítója.

Öt évig a híres színész-rendező Kenneth Branagh élettársa volt, két évre rá pedig Tim Burton filmrendező párja lett. Két gyerekük született, ennek ellenére elváltak. Szabadidejében fürdőruhákat tervez, a bevételt pedig jótékonysági célokra fordítja. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.