75 éves BARRY GIBB

2021. szeptember 1-jén 75 éves BARRY GIBB angol gitáros, énekes, dalszerző, a Bee Gees együttes tagja

A családi vállalkozás Ausztráliából futott be a hatvanas években, mivel a szülők oda vándoroltak ki a három Gibb-csemetével az angliai nyomor elől a második világháború után. A Bee Gees a rocktörténelem egyik leghosszabb életű és legsikeresebb csapata: a hatvanas években nyúlós-nyálas, a hetvenes évektől pedig funkys-diszkós dalaikkal arattak, s bár a kritika nem igazán becsüli őket sokra, a közönség a pénztárcájával mellettük szavazott: eddig több mint százmillió lemezük kelt el, a halványabban sikerült nyolcvanas években pedig “csak” kilenc daluk vezetett listát. Barry különben termékeny szerzőként is: nem csak a Bee Gees számára ontotta a slágereket, hanem dolgozott Barbra Streisand, Dolly Parton, Kenny Rogers, az elmúlt évtizedben pedig Celine Dion és Michael Bolton számára is. Említsük most csak találomra a Stayin’ Alive, a Night Fever, a How Deep Is Your Love, a Tragedy, és Lonely Days címűeket. Sajnos a Bee Gees már nem működik, és ennek az a szomorú oka, hogy a Gibb-testvérek közül már egyedül Barry él. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap, zenei évfordulók-születésnapok. Bookmark the permalink.