Elhunyt JEAN-LOUIS TRINTIGNANT

Elhunyt JEAN-LOUIS TRINTIGNANT francia színész

A kiváló színész nagyon szép kort ért meg, 91 évesen hunyt el, de az utóbbi két évtizedben már nem ünnepelte a születésnapját. 2003-ban ugyanis rettenetes tragédia érte: meghalt szeretett lánya, a szintén a színészi pályát választott Marie. A lányt barátja, egy ismert francia rockzenész verte halálra egy vilniusi szállodai szobában, mire a mentők megérkeztek, Marie már kómába esett, és a kórházban csakhamar bele is halt súlyos sérüléseibe. A tragédia után Jean-Louis nem nagyon mutatkozott a nyilvánosság előtt, de ez érthető is.

Pedig hosszú élete addig mentes volt a nagy megrázkódtatásoktól, egy gazdag gyáros fiaként született, “dolgoznia” sosem kellett, színész is szórakozásból lett. Biztos anyagiakkal a háta mögött nem hajszolta görcsösen a sikert, talán ezért is érte el olyan könnyen. Pályája kezdetén Brigitte Bardot partnere lehetett az És Isten megteremté a nőt című filmben, és szerényen tudomásul vette, hogy mindenki a szexis filmcsillagot csodálta. Később kárpótolta az élet, a Z, avagy egy politikai gyilkosság anatómiája című filmben már ő volt a sztár, és népszerű mozija az Egy férfi és egy nő, az Előzés, A megvetés, az Éjszaka Maudnál, a Férfiak mélyrepülésben, a Három szín: piros, a Malevil és a Santiago felett esik az eső is.

Magyar filmben is játszott, a Szabó László rendezte Sortűz egy fekete bivalyért című alkotás főszereplője volt. Megpróbálkozott a rendezéssel is, de két film után abbahagyta, mint indokolta: “lusta vagyok, színésznek lenni könnyebb”. Harmadik rendezői filmjéhez már minden együtt volt, amikor lemondta. Pedig a lánya is szerepelt volna benne. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in elhunyt, halálhír. Bookmark the permalink.