Elhunyt RAQUEL WELCH

Elhunyt RAQUEL WELCH amerikai színésznő

Édesanyja Tahnee Welch színésznő, édesapja pedig bolíviai volt, úgyhogy mind a tehetség, mind az egzotikus vonások öröklődése biztosítva volt nála. Mint annyi más kolléganője, ő is fotómodellként kezdte pályafutását, és amikor filmezni kezdett, színészi tehetsége a legkevésbé sem érdekelt senkit. Annál inkább vonzó idomai, amelyeket alaposan ki is használtak a filmesek, az Egymillió évvel Krisztus előtt című filmben például mindössze egy kis bőrszoknyát adtak rá.

A nézőket egycsapásra meg is hódította, úgyhogy a lendületet kihasználva sorra forgatta szexis filmjeit, nem egy közülük merész jeleneteivel kisebb botrányt is kavart. Először a neves brit rendező, Richard Lester öltöztette fel, s azonnal kosztümöt adott rá, amikor A három muskétás, majd A négy muskétás című történelmi kalandfilmben bízott rá szerepet. Aztán az idő múlásával fiatalos szépsége is vesztett csillogásából, úgyhogy nem volt mit tenni, meg kellett mutatnia színészi képességeit is. A Jog a halálhoz című filmben egy tolószékbe kényszerült asszonyt alakított, s nagy meglepetést okozott remek szerepformálásával. Ennek ellenére sem lett igazi színművész, szépsége azonban sokáig megmaradt. Tanúsíthatják ezt a hazai nézők is, hiszen sok filmje eljutott hazánkba. Ő maga is többször járt nálunk, itt forgatta a Koldus és királyfi, valamint a Kékszakáll hét felesége című filmjét.

A nézők pedig megőrizték jó emlékezetükben, amikor a Playboy közvéleménykutatásán az olvasók megválasztották a XX. század legszexisebb nőit, a rangsorban Marilyn Monroe és Jayne Mansfield mögött harmadik lett. A most elhunyt színésznő 82 évet élt.(Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in elhunyt, halálhír. Bookmark the permalink.