65 éves JAMIE LEE CURTIS

2023. november 22-én 65 éves JAMIE LEE CURTIS amerikai színésznő

Tony Curtis és Janet Leigh lánya – ereiben tehát némi magyar vér is csörgedezik -, így nemigen lehetett volna más, mint színésznő. De éppen nagyhírű szülei miatt indult nehezen a pályája, sokáig nem tudott ugyanis kitörni az árnyékukból, hiába vetette bele magát a munkába, alakításait a kritika rendre kicikizte.

Több horrorfilmben szerepelt – a leghíresebb közülük A köd -, s ezzel kivívta Hollywoodban “a sikoly királynője” címet, amit persze megint csak nem elismerésnek, hanem gúnynak szántak. Csak 1988-ban sikerült elfogadtatnia magát szuverén színésznőként, akkor forgatta ugyanis A hal neve Wanda című filmjét, s azóta “normális” filmekben is szerepel, ilyen mozija a Dögölj meg, drága Mona! és A panamai szabó.

S ezekben a filmekben talán már örökbefogadott gyermekei is megnézhették a mamát, mert korai horrorfilmjei tilosak voltak a számukra. A nagy nehezen révbe ért Jamie ugyanis nagyon gondosan nevelte a gyermekeit, hiszen neki magának is sok gondja akadt. Megjárta az alkoholmámor mélységeit, rákapott a drogokra, a bátyja meg is halt kábítószer túladagolásban.

Úgyhogy amióta boldog házasságban él az angol Christopher Guest író-rendezővel, nagyon megbecsüli a békés élet örömeit. Pedig az egykori vadóc színésznő későbbi férjével is úgy ismerkedett meg, hogy meglátta a képét egy lapban, megtetszett neki, ezért meghagyta az ügynökénél a telefonszámát. A halvérű angol azonban – aki azóta a brit felsőház tagja -, komoly ember, nem is reagált a felkínálkozásra. Később aztán véletlenül találkoztak, s akkor már illedelmes körülmények között szerettek egymásba. (Kalendárium Press)

Ha tetszik, amit csinálunk, szerény hozzájárulásával segítsen lehetővé tenni, hogy folytathassuk. Köszönjük, ha támogat bennünket!

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.