75 éves PATRICK DUFFY

2024. március 17-én 75 éves PATRICK DUFFY amerikai színész

Szegény ír családban nőtt fel, fiatalon asztalosként és teherautó-sofőrként tartotta fenn magát, s közben önerőből kitanulta a színészmesterség elméletét. E tudással felvértezve aztán nagy bátran jelentkezett a washingtoni egyetem színitagozatára, s rögtön fel is vették. Ennek ellenére nehezen indult a pályafutása, sokáig csak statisztált, majd az Ember az Atlantiszról című filmjében felfigyelt rá a sikeres producer, Leonard Katzman, aki meghívta a Dallas című filmsorozatba.

Kezdetben ehhez a szappanoperához sem fűztek túl nagy reményeket készítői, ám a Ewing-család története nem várt óriási siker lett. A Bobby Ewingot alakító Duffy pedig milliók kedvence, akkoriban képeivel tele voltak a lapok, a pletyka még filmbéli partnerével, Victoria Principallal is összeboronálta. S ekkor nála tíz évvel idősebb felesége választás elé állította a hírbehozott szívtiprót, vagy ő, vagy a Dallas. A feleségét rajongásig szerető sztár sokak megdöbbenésére a filmsorozatot hagyta ott, ám filmbéli halálát nem fogadták el a rajongók, egy nemzet követelte vissza kedvencét a sorozatba. Így aztán Bobby “feltámadt”.

A Dallas befejezése óta alig-alig forgat, bár a nálunk Egyről a kettőre címmel vetített sorozatát is jól fogadták a nézők, voltaképpen visszavonultan él, szülei meggyilkolása óta áttért a buddhizmusra, s ideje java részét feleségével közös meditálással tölti. Annál nagyobb szerencsénk, hogy a minap elvállalta a szereplést egy magyar filmben, úgyhogy  tavaly nálunk forgatott. (Kalendárium Press)

Ha tetszik, amit csinálunk, szerény hozzájárulásával segítsen lehetővé tenni, hogy folytathassuk. Köszönjük, ha támogat bennünket!

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.