45 éves OROSZLÁN SZONJA

2022. május 19-én 45 éves OROSZLÁN SZONJA színésznő

A kiváló zenész, az Atlas együttes gitárosaként ismert Oroszlán Gábor lánya, s a papa hivatását követve ő is zenésznek készült. Már fiatalon együttesével járta az éjszakát, bárokban énekelt, és dzsessz-énekesnő akart lenni – nem utolsósorban azért, mert tinédzserként még igen duci lány volt, s ez egy dzsessz-énekesnőnél nem sokat számít. Ám a dzsessz tanszakra nem vették fel, így jobb híján a Színművészeti Egyetem musical szakára jelentkezett, ahová viszont elsőre bekerült.

Az időközben lefogyott csinos, szexis, szőke lányra egy reklámfilm-rendező, az első játékfilmjére készülő Herendi Gábor figyelt fel, s meghívta a Valami Amerika című filmbe. A film óriási sikere Szonját is elindította a pályán, a Szeret, nem szeret című tévésorozatban Szabó Győző oldalán láthattuk, majd pedig főszereplője lett az Egy szoknya, egy nadrág című sikerfilmnek. Amelynek Micsoda nő ez a férfi kezdetű főcímdalát is ő énekelte a Back II Black együttes énekesével, Bebével. Így legalább kiderült, hogy tényleg tud énekelni, mert a Valami Amerika című filmben például elég butuska szőkeséget alakított, aki pár szót nyögdécselt angolul, miközben Szonja folyékonyan beszél nem csak angolul, de németül is. S talán olaszul sem tudnák eladni, egykori szerelme, a válogatott vízilabdázó, Kásás Tamás ugyanis Olaszországban pólózott, s Szonja sok időt töltött – az edzések ideje alatt jórészt nyelvtanulással – a napfényes Itáliában.

De a szerelem immár régen múlté, s hogy Szonja meddig jutott az olasszal, azt nem tudjuk. Azt viszont igen, hogy a valóságban is megjárta Amerikát, ahol férjhez ment, s bár több nemzetközi produkcióban is szerepet kapott, két éve mégis hazaköltözött. De legutóbb arról panaszkodott, nem várták tárt karokkal, alig-alig van munkája. Kár! (Kalendárium Press)

This entry was posted in magyar évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.