80 éves MICK JAGGER

2023. július 26-án 80 éves MICK JAGGER angol rockzenész

A rock fenegyereke, a hajdani közellenség neve egyet jelent a Rolling Stones-szal, jellegzetes duzzadt ajka és kiöltött nyelve a mai napra jól bejáratott, dollármilliókat érő szimbólummá vált, külvárosi kiejtését a mai napig büszkén viseli.

A hatvanas években két nagy banda volt a porondon: a jólfésült, dallamos zenét játszó Beatles és a vad, fékezhetetlen, botrányból botrányba bukdácsoló Rolling Stones. Utóbbiak soha nem lettek lovagok, nem voltak a hivatalosság kedvencei, sőt több ízben letartóztatták, zaklatták őket, szex- és kábítószerügyeikről cikkezett a sajtó. A ét együttes vetélkedésének egyébként örömteli eredményei is voltak: a Sgt. Pepper’s-re válaszul született például a Their Satanic Majesties’ Request. Aztán elmúltak a vad évek, a Beatles megszűnt, a Rolling Stones pedig stadionokat megtöltő monstre koncertprodukcióvá szelidült, horribilis gázsikkal, pár éve a Bridges To Babylon-turné újabb milliókat fialt.

Jagger magánélete sem nélkülözte az izgalmakat: több nője volt, mint égen a csillag, híres barátnője volt például a szintén zenész Marianne Faithfull, két felesége, Bianca Jagger és Jerry Hall pedig gyakran mesélt vad dolgokat róla. A sajnos már elhunyt David Bowie volt felesége, Angela például rajtakapta a két rocksztárt az ágyban. De sok balhéja a teljes nyilvánosság előtt zajlott. Egyszer például közszeméremsértés miatt letartóztatták a fél együttest: Jagger, Keith Richards és Bill Wyman egy átmulatott éjszaka után egy benzinkút mosdójának férfirészlegét akarta igénybe venne, de a tulaj megtagadta tőlük a hozzáférést. A Kövek ekkor nekigombolkoztak, és a falnál könnyítettek magukon. Csak ők még nem voltak olyan fifikásak, hogy menedzserbetegségre szedett gyógyszerre fogják.

De lassan azért csak megkomolyodik egy kicsit, annál is inkább, mert Jaggernek öt nőtől nyolc gyereke született, akik immár öt unokával is megajándékozták. (Kalendárium Press)

This entry was posted in könnyűzenei, külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.