60 éves LISA KUDROW

2023. július 30-án 60 éves LISA KUDROW amerikai színésznő

Apja menő orvos, úgyhogy ő is biológusnak készült, s míg kolléganői általában a keleti partról költöznek Hollywoodba, ő fordítva; Kaliforniából ment New York-ba, ahol elvégezte az egyetemet. Ám a szíve visszahúzta a napfénybe, s apukája asszisztenseként kezdett dolgozni.

Véletlenül lett színésznő, a rendelőben összetalálkozott ugyanis egy arrafelé népszerű komikussal, aki azt tanácsolta neki, az orvosi köpenyt cserélje fel a színpadi kosztümre. Lisa hallgatott rá, beiratkozott egy színitanodába, majd leszerződött az említett komikus színtársulatába. Aztán elment egy színészválogatásra, ami felemásra sikeredett; ahová jelentkezett, onnan eltanácsolták, bevették viszont a Jóbarátok című sorozatba, ami világsikert aratott, eljutott a magyar képernyőkre is. Azóta tucatnyi mozifilmet is forgatott, a legismertebb közülük a Romy és Michele, a Nem ér a nemem!, a Női vonalak, a Csak egy kis pánik és a Még egy kis pánik.

Ennek ellenére ma sem tartja igazi sztárnak magát. Nincsenek szokatlan szokásai, nem kedveli a balhékat, kerüli a fényes és felszínes partikat, békésen nevelgette ma már húszéves gyerekét, s kapcsolatai sem voltak különösebben viharosak, állítólag jól működő házasságot kötött egy civillel. Remekül énekel, gitározik, fiatalon teniszbajnok volt, rendszeresen golfozik, az este pedig a családé, amint egyszer elkotyogta: “Vacsora után leülünk a nappaliban, és hármasban társasjátékozunk vagy dominózunk”. (Kalendárium Press)

This entry was posted in külföldi évfordulók, születésnap. Bookmark the permalink.