30 éve hunyt el RIVER PHOENIX

2023. október 31-én 30 éve hunyt el RIVER PHOENIX amerikai színész

A tragikusan fiatalon távozott “új James Dean” élete is filmre kívánkozik, hiszen a gyerekkorát például Venezuelában töltötte, ahol egykori hippi szülei egy vallási szekta misszionáriusai voltak, s nem sokat törődtek gyerekeikkel. River még a nevét is egy “élet-folyóról” kapta, bár némi vigaszt nyújthatott számára, hogy szegény testvérei sem jártak jobban; fivére a Leaf, Levél, míg három nővére a Summer, Nyár, a Liberty, Szabadság és a Rain, Eső nevet kapta. (Leaf később rendesebb névre váltott, és Joaquin Phoenix néven lett világsztár.)

A kis Phoenix 16 évesen lett filmszínész, amikor a Stand by me című filmben nyújtott alakítása egycsapásra híressé tette. Legismertebb – a magyar mozikban is vetített – filmje azonban, az Otthonom, Idaho, amelyben egy csavargó férfi prostituáltat alakított – mély átéléssel. Hasonló szerepei miatt a magánéletben is furcsa kép alakult ki róla, váratlan halála  után – kokainsokk miatt Johnny Depp éjszakai bárja előtt esett össze testvére, Joaquin szeme láttára – pedig lassan legendák szövődtek köré. Noha az életben nem a filmek életcsömörben szenvedő vagánya volt, hanem egy szeretet nélkül felnőtt nagy kamasz, aki valójában nem dohányzott, nem ivott, és állítólag még a soros barátnőjéhez is hűséges volt, pedig körülrajongták a lányok. Lelkes természet- és állatvédő volt, természetesen vegetáriánus, és imádta a zenét, remekül gitározott, saját együttese is volt.

Rajongói máig nem emésztették meg halálát, a lokál előtt – ahol rosszul lett -, manapság is sokszor borítja virág az aszfaltot. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

This entry was posted in halálozási évforduló, külföldi évfordulók. Bookmark the permalink.